donderdag, juli 29, 2010

'You want tuk tuk? I make special price for you'

Nadat we in de stromende regen wegvlogen uit Australie, zijn we nu, 2 dagen later in het loeiwarme Cambodja! Na een kort nachtje slapen in Kuala Lumpur zijn we vanochtend aangekomen in Siem Reap, vlakbij Angkor Wat.

De taxichauffeur die ons vanaf het vliegveld naar het hotel bracht, zag zijn kans schoon, en rijdt ons morgen voor 6 dollar per persoon de hele dag rond in zijn tuk tuk bij Angkor Wat 'and I bring free water for you'. Schattig mannetje :-)

Op straat in Siem Reap

Cambodja is ineens zo anders dan Australie... maar wel heel mooi, want vanwege het regenseizoen is alles lekker groen. Vanmiddag pakten de wolken samen, dus wij maakten ons al op voor een tropische stortbui, maar na een paar spatjes was het voorbij. Volgens de taxichauffeur regent het maar een half uur per dag, dus dan is die regentijd prima :-). Een beetje verkoeling in de hitte is ook wel lekker.

We zitten in een fijn hotel, met een krokodillenvijver er achter (echt!) 'because crocodiles eat people en people eat crocodiles'. Logisch toch? De typische Aziatische drukte valt me hier mee, maar je wordt wel elke seconde door een tuk tuk-rijder tegengehouden 'you girls want tuk tuk?' en mensen willen je van alles verkopen. Ook kwamen er kinderen bij ons bedelen en dat was wel even slikken. Dan voel ik me toch wel een hele rijke westerling, die zomaar van alles kan kopen... We hebben inmiddels wat kleingeld, dus we kunnen mensen af en toe wat geven. En we proberen te eten of drinken bij zaakjes die allerlei verantwoorde projecten steunen.

Krokkies
Eten met stokjes

Vandaag een beetje rondgelopen door Siem Reap, in het park gelegen, een tempel bezocht en op de markt geweest. En wat gedronken in een heel schattig cafeetje, waar je maar een haar hoefde te bewegen of er stonden al 5 obers naast ons. Aziaten zijn gek :-)

Bootje in rivier in Siem Reap

Tempel

Als het lukt op deze computer nog even wat foto's, anders moeten jullie het met je verbeelding doen :-)

Edit: het gaat niet lukken denk ik. Bovendien zitten hier muggen, dus voel ik er niet veel voor hier heel lang blootbeens te gaan zitten... Muggen in Cambodja zijn toch net wat minder leuk!

1 opmerking:

Ditte zei

Aargh, ik probeer een comment te posten, maar t lukt niet :( Nog één poging:

Ah, wat fijn, nieuws uit Cambodja :) Ben wel heel benieuwd naar de foto's, maar dat zal dus nog even moeten wachten. Geniet er van daar!