dinsdag, juli 20, 2010

Sweet home Alabama and Whitsundays

Na Byron Bay, een paar keer wild kamperen op een parkeerplaats (foei) kwamen we na een lange dag rijden aan in het miniplaatsje Clairview. Langs de weg stond een caravanpark aangegeven. Prima, zolang we maar buiten konden zitten, douchen en slapen. Toen we het park opreden leek het alsof we in de jaren 70 waren aangekomen... wat was het hier cool! Bordeauxrode toiletgebouwen, paarse gordijntjes, kunstbloemen bij de wasbak en lekker vuur stoken op ons kampeerveld (slorp, marshmallows!). En... we hadden de hele avond live-entertainment van John en Sandy, wihoe!!
Pelikanen die in Noosa op de camping zaten, alweer twee dagen voor de jaren 70 camping...

Sara en ik doken nog even de zee in, waarover we de hele avond werden aangesproken door de locals... wat een rare Hollandse meisjes waren we toch, wie zwemt er nu in de zee?Rare Hollandse meisjes...

Lekker fikken dus op de camping, genieten van de entertainment en met allemaal mensen kletsen bij een groot kampvuur (en lachen om de dronken Aussies...), very nice!Onze Wicked-van!

Nu zijn we in Airlie Beach, waar het heel erg mooi en tropisch is... We hebben dezelfde Tour naar de Whitsundays gedaan als Floris en Joanne, great! Hoewel zij toch wel die hele lekkere worstjes van de Aussie BBQ hebben gemist denk ik...;-) Die waren zeer goed te eten, of zoals Sterre zegt 'weg te tetsen' (van wie zou ze dat hebben...)

Maar het was een fijn dagje: chillen op het mooiste strand van de wereld, uitkijken over een nog witter strand, onderweg dolfijnen, walvissen, goanna's en schildpadden spotten en snorkelen in het Great Barrier Reef... Ik vergeet natuurlijk heel veel te vertellen, maar alles wat ik hier elke dag zie en doe valt haast niet in een blog te vatten.... het is hier zoooooo gaaf!

We blijven nog een dag in Airlie Beach en gaan dan weer richting Brisbane. We staan hier op een fijne camping. Worden 's ochtends wakker van de papegaaien, overdag wandelt er eens een goanna langs en 's avonds zitten de possums in de bomen. Grappig dat hier zoveel andere dieren zitten, die je normaal alleen in dierentuinen ziet... Onderweg omlaag blijven we nog even in Noosa, zodat we daar koala's kunnen spotten en kunnen surfen. In Brisbane leveren we onze wicked weer in, blijven daar nog een paar dagen en vliegen dan de 28e naar Kuala Lumpur. Daar vliegen we de 29e heel vroeg naar Cambodja! Spannend en gaaf! Zin in alles wat er nog gaat komen!

Lekkere Aussie BBQ!
Whitehaven Beach
Mooi uitzicht!
Sara op de boot
Smile!

Overigens... hebben Sara en Sterre ook weer over onze trip geschreven... en kun je bij Floris zien hoe we elkaar hebben gemeet langs de snelweg, zoooo grappig!

2 opmerkingen:

Grita zei

Die zee! Dat strand! Moet ik het hier doen met Blijburg...

joanne zei

Die worstjes waren vegetarisch ook heel lekker:-) Grappig dat jullie dezelfde trip hebben gedaan: ik opende je blog, zag n Goanna en wist: die is naar de whitesundays geweest:-)
Zwemmen vinden ze waarschijnlijk raar vanwege de jellyvissen. Maar die zijn er nu niet. Tentakels kunnen wel achter blijven, daarvan ga je ook gewoon dood..