maandag, november 02, 2015

Darwin!

Toen we 3 weken eerder uit Perth waren vertrokken, was het nog een gek idee: bijna 6000 kilometer rijden naar Darwin. Maar het ging toch echt gebeuren, onze laatste Polly-reisdag was aangebroken :(. Polly zelf was het daar ook niet mee eens, want ze deed er alles aan om op de camping te blijven. Lees: we waren vergeten de stroomkabel uit het kastje te halen voor het wegrijden, voor het eerst in 3 weken...
Een laatste selfie met Polly op de camping in Katherine.
We begonnen onze trip naar Darwin bij de Coffee Club in Katherine, met de allerlekkerste chai latte en brownies EVER. Ohja en even internetten natuurlijk, nu we nog bereik hadden :).
En daarna: op naar Darwin! De weg was niet speciaal de leukste die we ooit gereden hadden, maar onderweg verbeterde dat gelukkig! We maakten nog even wat gezellige filmpjes waarin we bedachten hoeveel kilometer we hadden gereden (bijna 6000), hoeveel benzine we hadden getankt (veel), hoeveel we daarvoor hadden betaald (nog meer), hoeveel ciders we gedronken hadden (ehm...), hoeveel blokken kaas we hadden gegeten (3, we blijven toch Nederlanders hè?) en hoeveel wraps en chocola (veel ook). 

In Darwin logeerden we in een heel fijn Airbnb van Ben, die daar als piloot werkte. We hebben eerst even al onze zooi bij Ben gedropt en zijn daarna met Polly naar het Apollo-depot gereden... :(. Dat was best even spannend, door het drukke verkeer van Darwin (zeker na 3 weken lang amper drukte te hebben meegemaakt, omdat ook de national highways gewoon éénbaanswegen waren). Gelukkig kon ik goed rijden en kon Nicolette goed navigeren :). Polly werd zonder problemen ingeleverd, behalve dat we even vergaten het kastje waarin de shampoo, olie en mijn zonnebrilhoesje lagen leeg te halen. En vooral dat laatste was jammer ;). Ben was zo aardig geweest om achter ons aan te rijden, dus we konden in zijn auto weer meerijden naar onze Airbnb, heel fijn! Dat scheelde weer een paar kilometer lopen door de vochtige warmte. Waar de warmte in Katherine prima te handelen was, was het in Darwin ineens veel vochtiger en dus veel benauwder. Maar daar mogen we van Arjen Lubach niet over zeuren, dus doe ik dat ook niet :)

En toen hadden we ineens geen Polly meer en moesten we onszelf weer lopend of met het OV vervoeren... Raar hoor! We gingen de buurt een beetje verkennen, schommelen en een mooie zonsondergang kijken aan de zee.
En dode papegaaien spotten... :(



Even Sara een berichtje sturen hoe dicht we bij Timor zaten :)






's Avonds was het weer eens tijd voor sushi, want we waren weer in de bewoonde wereld :). En daarom hadden we ook weer wifi in onze Airbnb. We konden ook eindelijk weer eens in een ECHT bed slapen, heel fijn!

De volgende dag gingen we met de bus naar het centrum van Darwin. We gingen eerst chai latte drinken en taart eten, want mijn moeder was jarig :). 


Ze verkochten er zelfs stroopwafels! Wel voor de prijs waarvoor je in Nederland
een heel pakje stroopwafels hebt, maar dat is Australië ;).
In Darwin was het Darwin Festival in volle gang. Veel voorstellingen waren in theaters, maar er waren ook fijne liedjes die op straat werden gezongen, waar we op een picknickkleedje naar konden luisteren. Na de lunch gingen we naar Mindil Beach, waar we heel relaxed op het strand konden liggen, in afwachting van de Mindil Beach Sunset Market die achter de duin werd opgebouwd. 

Daarna lekker wat eten op de markt en kijken naar de zonsondergang. We waren niet de enige... gelukkig hadden we gedurende onze roadtrip al veel mooie zonsondergangen gezien! Nog even proberen coole foto's te maken met héle lange sluitertijd, toch best een uitdaging ;).



Best lastig, schrijven in spiegelbeeld ;)
Daarna nog weer even de drukte van de markt op (wat was er veel te zien!) en uiteindelijk ook maar bedenken hoe we weer terug bij de Airbnb gingen komen... Dat lukte uiteindelijk, weer met de bus, waar we ons, gezien de samenstelling van de passagiers, ietwat ongemakkelijk voelden...

De volgende dag moest er écht heel erg ingepakt worden, want we zouden verkassen naar een hostel, zodat ik daar ook mijn bagage kon achterlaten tijdens de tour die ik zou gaan doen. Gelukkig was Ben zo aardig om ons te brengen met zijn auto, dat scheelde een hoop plak-zweet-tassen-gesjouw in de volle zon :) Nadat we ons hadden geïnstalleerd in het hostel (wat ik overigens niet kan aanraden als je in Darwin bent, al hun positief-christelijke inspanningen ten spijt... geen fijn hostel!) gingen we lekker nog een keer naar het strand, nu we nog even konden genieten van  samen op het strand liggen. 


En toen was daar ineens onze laatste roadtrip-nacht! Dat was gek! Hier in Darwin zouden onze wegen weer scheiden: Nicolette vloog de volgende dag naar Cairns, waar haar vrienden Karlien en Erwin dan ook zouden zijn en ik ging nog een tour doen in Kakadu en Litchfield National Park. Gelukkig zouden we elkaar daarna nog zien in Sydney!

Geen opmerkingen: