vrijdag, oktober 09, 2015

Bungle Bungle Bus experience :)

Na onze stop in de bewoonde wereld (lees: Broome), met wc's, douches, wasmachines (en vooral) internet was het weer tijd voor de Outback. Volgende bestemming: de Bungle Bungles in Purnululu National Park. Vanaf Broome vertrokken we eerst naar Fitzroy Crossing, omdat de rit te lang was om in één dag te doen. Het was weer fijn rijden door Outback Australia :)


Onderweg gingen we tanken bij een roadhouse met op bordjes met afstanden naar heel veel bestemmingen. Zo konden we ook zien dat Perth 2240 kilometer geleden was (en dan hadden wij nog wat extra kilometers afgelegd inmiddels)...Ik vond het vooral grappig dat we dit roadhouse al eens op de blog van Floris en Joanne hadden gezien en dat we er nu zelf stonden :) 

Fitzroy Crossing staat niet speciaal bekend als het gezelligste dorp in Australië: er was weinig te beleven. Gelukkig was er wel een fijne camping, al was het even een dingetje voor we ook op onze plek stonden. Waar we in Karijini heel goed voorbereid waren op Outback = geen mobiel bereik, werden we er hier een beetje door overvallen. Alleen Telstra heeft in de Outback bereik en helaas zaten wij allebei op het Optus-netwerk. Goed voor onze afkickverschijnselen ;)

Het was inmiddels wat te laat om naar de Geikie Gorge bij Fitzroy Crossing te gaan, maar een beetje wandelen daar in de buurt kon gelukkig nog wel. Konden we mooi nog even wat kangoeroes spotten aan de andere kant van het water :)


De volgende dag gingen we weer op tijd op weg naar Bungle Bungle Caravan Park. Nog steeds zonder bereik, maar een zoveel fijnere plek dan Fitzroy Crossing ;) Voor de volgende dag hadden we, oh nee, ik moet eigenlijk zeggen: had Nicolette voor ons een tour geboekt naar de Bungle Bungles. Het was heel fijn dat we dit al van tevoren geboekt hadden, want bij aankomst op de camping bleek deze tour de komende dagen helemaal vol te zitten. We konden de rest van de middag en avond genieten van de zonsondergang op de camping, opstijgende helikopters, cider in de avondzon en de Australische sterrenhemel, heel vervelend allemaal ;)



Na een nacht waarin het slechts 6 graden was (brrrrrr) moesten we vroeg opstaan om met de tour mee te gaan. Ik heb even verdrongen hoe vroeg, maar we zaten keurig op tijd in de bus, nadat we hadden geconstateerd dat we de gemiddelde leeftijd van onze tourgroep flink omlaag haalden met onze aanwezigheid :). Al heel gauw ontdekten we dat Purnululu National Park écht alleen maar met een 4WD te betreden was, want over de ongeveer 60 kilometer naar het Visitor Center deden we ruim anderhalf uur!

Maar: effort and reward, want we kregen de hele dag wel héle mooie dingen te zien:
Het was inderdaad vroeg ;)






















Net toen we na een hele dag wandelen, héél veel foto's maken 's mooie dingen bekijken weer met Sheppard in onze oren in de bus zaten voor de terugweg naar de camping, hoorden we 'een schrapend geluid en toen helemaal niets meer'. Het schrapende geluid bleek onze dieseltank, waar we vervolgens ook nog overheen waren gereden. Het zag er niet naar uit dat we snel op de camping zouden geraken... Gelukkig werd maar weer eens bewezen dat Australië écht het land van 'no worries'  is. Iedereen stapte rustig uit en al snel werden de klapstoeltjes van de lunch weer neergezet, nergens werd gemopperd en de meeste mensen konden gewoon nog lachen (ok, de buschauffeur misschien niet...). Even later stopte ook nog een tweede bus, met heel veel eten en een technische en behulpzame buschauffeur aan boord. In onze bus bleek één van de passagiers automonteur te zijn geweest en uiteindelijk heeft hij met een lege jerrycan onze bus weer aan de praat gekregen, hulde! De resterende diesel werd meegenomen in boterhamzakjes, om onderweg de jerrycan-tank te kunnen bijvullen. Ondanks dat wij niet een bijzonder grote bijdrage aan dit reparatieproces hebben geleverd, leverde het wel interessant foto- en filmmateriaal op :)








Dit is niet wat het lijkt, in die zakjes zit dus diesel!


Maar: we hadden wel een fantastische zonsondergang in de Outback!

Uiteindelijk werden we door twee bussen van andere tourorganisaties keurig teruggebracht naar de camping, waar gewoon nog heerlijk warm eten voor ons was (nadat we onderweg al sandwiches hadden gekregen, het blijft Australië natuurlijk ;)). An adventure to remember!

Geen opmerkingen: