zondag, april 10, 2005

Tot aan Bbbbbbbosnië

Het is mij blijkbaar niet gegund om op woensdag-avond met een trein ergens snel te komen... Deze keer was Leiden de bestemming, de Leidse Schouwburg om precies te zijn. Ik zou met Joanne, Marloes en Marnel naar Ali B. gaan, naar z'n theatershow. Ik heel netjes op tijd de trein uit Utrecht nemen (de rest was met de auto) en tot vlak voor Leiden ging het goed. Toen stopte de trein ineens en werd er omgeroepen dat het 'door een computerstoring' -hoe vaag kun je zijn- niet mogelijk was de seinen te bedienen en dat we 'even geduld' moesten hebben. Grrrrrr..... waarom uitgerekend nu?? 'Even' (als in: 1 minuut) had ik best wel geduld, maar dan moet de trein ook wel weer gaan rijden! Het 'even' werd een kwartier, een half uur, een uur en zelfs anderhalf uur! Mijn stemming werd er niet beter op, die Ali B. kon ik wel op mijn buik schrijven (snik!). Toen de trein om kwart over negen eindelijk in Leiden was, heb ik een bietjen gekeken hoe ik terug zou kunnen (ik was ook niet zo heeeel erg in de stemming meer ;)). Niet, zo bleek, want het was weer feest bij de NS.

Dus, ik Marloes sms-en of ik met haar meemocht rijden naar huis. Geen reactie, dus ik ben maar naar de schouwburg gaan lopen. Ik heb even een paar minuten op een bankje gezeten, tot Kuifje (mijn held, hahaha) op mij afkwam: mijn kaartje was bij hem afgegeven, voor mocht ik 'iets' later zijn, dan kon ik er nog in. Volgens hem was het zeker nog wel de moeite waard om de laatste 10 minuten te kijken, dus ik heb nog net het liedje met 'tot aan Bbbbosnië' gezien. Wel met tranen in mijn ogen, want ik had het helemaal gehad met de hele NS en alle kut-treinen die niet rijden. En toen ik na afloop Joanne, Marloes en Marnel zg, kon ik niet veel meer dan echt heel hard & zielig huilen. Maaaaaarrr... het had wel effect! Marloes schoot even een meneertje van de schouwburg aan (niet Kuifje overigens) dat ik Zo Ontzettend Zielig was. Nadat ik zelf ook nog even nasnikkend had gemekkerd dat ik écht ontroostbaar verdrietig was en om een gratis kaartje had gezeurd, zei de leuke meneer 'kom maar even mee dan'. Ik (én Joanne én Marloes -heeeeellllpppp ENG- én Marnel) mocht langs alle gilwijven zoooo even het podium op, om met meneer Ali B. te praten!! Hij vond mij ook onzettend zielig, in de volgende show zou hij er iets over treinen indoen :). Dan mochten we ook weer even 'komen backstagen' -tuuuuurlijk meneer B. :)- Een handtekening rijker en veel verdriet armer stonden we even later met 4 grote grijnzen op onze hoofdjes weer in de foyer... is die NS toch nog ergens goed voor!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Oja, even nog: Foyer is met een F en niet met een V. Dus. Of je voortaan even het groene boekje wil raadplegen voor je het web volkladt met onzuivere praat. Daar houden wij bij De Grote Bout® niet zo van. Daahaag.

Anoniem zei

Duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusssssssssssssssssss dat ik vind dat het om de Voyer ging want wij zeggen dat zo en dat ik heel trots ben op mijn handtekening (laat hem verder ook aan niemand zien hoor, staat wel grappig zo marloes B) van Ali! en dat we gewoon nog een keer gaan maar eerst nog een keer naar KAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASPER!!!! zooooooooo ook weer eens een comment gedaan :)

Ilse zei

Of de mevrouw van de Dikke stront niet zo wil zeiken. Alsof die hele Grote Bout (R) nu in de lucht is metzeweblog. Ik heb het al 2 avonden geprobeerd, maar web-log.nl laat het ernstig afweten! Sjoh, daar houden wij van Phileine niet zo van! Daaahaaaag.

Anoniem zei

ilse......ik ben het helemaal met je eens! (hihi zomaar twee posts in twee dagen!!!)

Ilse zei

16.00u... Goh Marloes, verveel je je op je stage?? :P

Anoniem zei

Je bent niet ge-up-ge-date genoeg men!
hoe ken ik je nou feliciteren op je verjaardag als er antieke berichten in staan????
vanuit het verleden dan maar.
GEFELICITEERD